lördag 16 april 2011

Citron & fläderpaj



8-10  bitar.

2 ½ dl vetemjöl
1 ½ msk strösocker
125 g kallt smör

Fyllning:
4 ägg
1 dl konc flädersaft
½ dl vispgrädde
1 citron, finrivet skal

Göt såhär:
Blanda mjöl och strösocker. Tillsätt smöret i bitar och arbeta ihop till en deg. Jag brukar göra degen i min matberedare. Tryck ut degen i en form med löstagbar botten och ställ i kylen i 30 minuter.

Sätt ugnen 200 grader. Nagga pajskalet med gaffel och förgrädda i mitten av ugnen i 10 minuter, eller tills degen börjar få färg.

Fyllning:
Vispa äggen lätt. Tillsätt flädersaft, mjöl, grädde och citronskal. Häll smeten på pajskalet. Grädda ytterligare 10-12 minuter. Fyllningen ska ha stannat men inte vara helt genomgräddad.
Låt svalna och servera med en klick grädde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar