lördag 16 april 2011

Scones mys!



I bland när vi inte orkar laga mat på kvällen men är lite extra hungriga brukar jag slänga i hop lite scones. Och att testa lite nya recept är alltid intressant. Dessa åt vi för någon vecka sedan och då uteslöt jag smöret och använde olivolja istället vilket gjorde dom riktigt goda!

Mitt recept:
2 dl rågmjöl
1 dl grahams mjöl
1 ½ dl dinkel fullkorns mjöl
½ dl havregryn
1 tsk havssalt
2 tsk bakpulver
½ dl olivolja
1 dl soja mjölk
1 dl filmjölk

Gör såhär!
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Finfördela oljan i degen, med fingrarna.
Blanda ner mjölken och filmjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg. Ta lite olivolja på händerna och forma degen till "frallor" och strö över lite solrosfrön. Grädda i mitten av ugnen i 250 grader i ca 15 minuter.

Servera varma med god ost, marmelad och en kopp rykande te!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar