måndag 20 juni 2011

Blåbärsgott!



Två mini blåbärspajer behöver:

2 dl frusna blåbär ( 1 dl till varje skål )
2 msk rörsocker
Pudra över lite potatismjöl över blåbären

SMULDEG MED HAVREGRYN: ( till 4 personer )

1,5 dl vetemjöl
100 gram smör eller margarin
2 msk socker
1,5 dl havregryn

Gör såhär:

Lägg blåbären i småformar som du smörat.
Strö över rörsocker och potatismjölet.

Bland ingredienserna till en smulig deg och strö över bären eller frukten i formarna. Smuldeg kan du blanda på olika vis: du kan skiva och hacka smöret i mindre bitar och knåda ihop hastigt i en bunke med mjölet och sockret.
Eller hacka smöret och lägga med alla ingredienser i en plastpåse och mosa ihop det.
Eller använda en matberedare med kniven på. Då kan fettet vara kylskåpskalt. Dela fettet grovt och kör ihop allt tills det smular sig. Kör ej för länge utan bara till en grynig massa.

För att få den extra knapriga ytan så brukar jag innan gräddningen ringla över lite honung.
Grädda i 200 grader i ca 20 min.
Servera med glass eller vaniljsås!

Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar