Min fina vän och hennes käraste va hemma hos oss för några helger sen, då bjöd jag på denna underbara sak. Mäktig, men ack så god! Hittat i min "halv åtta hos mig" kokbok.
Perfekt med lite hallon och grädde till.
Ingredienser
250 g vit choklad
200 g smör
3 st ägg
2.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
Glasyr
150 g vit choklad
0.5 dl vispgrädde
Gör så här
1. Tårta
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka chokladen.
3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Rör i choklad och mjöl.
6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
8. Låt kallna och ställ in i kylen.
9. Glasyr
Hacka chokladen.
10. Koka upp grädden.
11. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.
12. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.
13. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
14. Sikta över florsocker och servera med hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar