måndag 20 juni 2011

Vit kladdchokladtårta, från halv åtta!


Min fina vän och hennes käraste va hemma hos oss för några helger sen, då bjöd jag på denna underbara sak. Mäktig, men ack så god! Hittat i min "halv åtta hos mig" kokbok.
Perfekt med lite hallon och grädde till.

Ingredienser
250 g vit choklad
200 g smör
3 st ägg  
2.5 dl strösocker   
2 dl vetemjöl

Glasyr  
 150 g vit choklad
 0.5 dl vispgrädde

Gör så här
1. Tårta
Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hacka chokladen.
3. Smält smöret i en kastrull. Ta från värmen och tillsätt chokladen och rör om tills den smälter.
4. Vispa ägg och socker poröst.
5. Rör i choklad och mjöl.
6. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen 30-35 minuter.
8. Låt kallna och ställ in i kylen.
9. Glasyr
Hacka chokladen.
10. Koka upp grädden.
11. Ta den från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills den smälter.
12. Låt glasyren halvstelna ca 5 minuter i kylen.
13. Bred glasyren över kakan och låt den stelna i kylen.
14. Sikta över florsocker och servera med hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar