torsdag 5 maj 2011

Evelinas Müsli.


Evelina hjärtar frukost.
Och Müsli är en riktigt bra start på dagen i din Smoothie el i din fil.

Du behöver:
Fiber havregryn
Solroskärnor
Physsilium frön
Sesam frön
Krossat bovete
Linfrön
En påse med naturella blandade nötter
En näve hasselnötter (hela)
Pumpakärnor
Russin
Vatten
Honung
Rapsolja

Sätt ugnen på 175 grader.
Strö ut alla ingredienser efter hur mycket du vill göra, (använd ditt ögonmått ;) )
Jag använder alltid lite extra av havregrynen som jag har som "bas"
Hacka påsen med blandade nötter eller kör den i din mixer lite lätt.
Blanda
ca 3 msk olja
½ dl vatten
2 msk honung
Och häll detta över müsliblandningen och rör in det ordentligt med händerna men se till så att det inte Klumpar sig utan att du får det jämt ut på plåten.
Strö ut lite extra hasselnötter över och sätt in i mitten av ugnen i ca 15 minuter, blanda runt lite då och då. Efter 15 minuter sänk värmen till 100 grader och "rosta" i ytterligare ca 10 minuter eller tills blandningen har torkat och fått en frasig yta.
Låt stå och svalna och blanda sedan i russin ( du kan även använda olika sorters torkad frukt )



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar