torsdag 5 maj 2011

Sommarens Ljuvliga Smaker






Sommar för mig är grillning. Så när denna härliga värmen nådde oss så firade vi direkt!
Vi grillade ljuvliga kycklingfileér som vi marinerat i vår egen planterade rosmarin, honung och ingefära.
Till detta hade vi Färsk Potatis, Coleslaw, Färsk sparris och Melonsallad.

Färsk potatisen  tvättade jag lite lätt delade på mitten och satte in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter toppade med olivolja och havssalt.
Sparrisen ska man inte koka för länge utan snarare tvärt om. Koka upp lätt saltat vatten och skär av nedersta delen av sparrisen och släng. Lägg i den fina delen och koka i ca 2-3 minuter. Lägg upp på ett fat och ringla lite smör och salta med havssalt.
Coleslawen för ca 4 peroner:
Du behver:
½ vitkålshuvud ( behövs inte jätte stort kålhuvud)
2 morötter ( 1 räcker om det är stora)
2 krispiga äpplen
1 näve russin
1 burk creme fraiche
2 msk majonäs
och om det behövs så kan du tillsätta lite turkisk kyoughurt
Några droppar vitvins vinäger

Strimla kålen med en kniv och riv ner moröterna . Skär äpplena i "båtar" eller mindre om du önskar mindre tuggmotstånd. Lägg allt i en bunke och blanda ner russinen och tillsätt röran av creme fraiche och majonäsen. Salta och peppra efter smak. Lt stå kallt innan servering.

Min melonsallad innehåller:
En påse blandad sallad el en fin kruka krisp sallad
1/4 dl vattenmelons huvud
1 avocado
1/4 dl gurka
8 coctailtomater
Citron olivolja el vanliga olivolja och droppa sedan över färsk citron.
Kräm balsamico
Havssalt

Blanda alla grönsaker utom vattenmelonen.
Lägg upp på ett fat och lägg över melonen som du skurit i tärningsstora bitar.
ringla över oljan och balsamicon och strö sist över saltet.

Till detta smakar det väldigt gott med en riktigt god kall öl!



1 kommentar:

  1. Så mycket smarrigt på en gång, de recepten ska jag ta vara på! Hoppas dina cookies blev smarriga! Kram

    SvaraRadera