torsdag 17 mars 2011

Dagens Lunch.Paj - Rester!



Doftande Köttfärspaj ala Evelina.
Pajdeg.
1 dl grahamsmjöl
1 dl dinkel fullkorns mjöl
2 msk vatten
100 g smör

Blanda i en matberedare och rulla i hop degen till en boll och slå in den i plastfolié och låt stå i kylen medans du gör köttfärsblandningen.

Min blandning:
500 g blandfärs
salt och peppar
1 gul paprika
1/2 burk soltorkade tomater
1/2 burk korossade tomater
2 msk tomatpure
kalvfond efter behag
1/2 burk cream fraich
1 vitlök eller vitlökspeppar går med bra
Parmensanost

Stek köttfärsen och blanda i hop alla ingredienser till en härlig röra.
Ta ut pajdegen och tryck ut den i en form och förgrädda i ca 10 minuter i 225 grader i mitten av ugnen. Ta sedan ut skalet och häll över köttfärsen. Riv över parmensanost för extra god smak och gratinera i ca 15-20 minuter tills osten fått en fin färg.
Till detta smakar det gott med en blandsallad med körsbärstomater och avocado. Och för extra god sallad toppa med krasse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar