torsdag 17 mars 2011

Mammas nyttiga knäcke



Till En plåt med härligt goda knäckebröd behöver man:
2 dl dinkelmjöl fullkorn
1 dl solrosfrön
1 del sesamfrön
½ dl linfrö
2 tsk flingsalt
2 dl kokt vatten
½ dl rapsolja

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda i hop alla ingredienser i en bunke och rör om till allt är till en kladdig massa.
Ta fram en plåt och klä den med bakplåtspapper och tryck ut fröblandningen tunt över hela. Ta sedan en kniv och skör det i så stora bitar du vill ha. Baka i en timma i ugnen stäng sedan av och öppna upp ugnsluckan lite grann och låt stå ett par timmar.
Smakar underbart med bregotts havssallts smör och en kopp te.

1 kommentar:

  1. Åh, du är igång igen :) Och en matblogg! Perfekt, jag som har så dålig fantasi ;) Kram

    SvaraRadera