torsdag 17 mars 2011

Ljuvlig jordgubbskräm


I somras fick jag äran att plocka underbara gubbar mitt ute på landet tillsammans med fina vänner. Vi plockade och plockade och när jag kom hem så va det dags för ett mellanmål och va passar inte bättre då än hemgjord kräm på nyplockade jordgubbar?

Mammas härliga jordgubbskräm.
4 port.
250 gram rensade jordgubbar
4 dl vatten
1 dl strösocker

Redning:
2 msk potatismjöl
4 msk vatten.


  1. Skölj och rensa bären.
  2. Blanda hälften av bären med vatten och socker, koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Ta kastrullen från värmen.
  3. Blanda en redning av potatismjöl och vatten. Vispa ner redningen i kastrullen i en fin stråle. Rör hela tiden så bildas inga klumpar.
  4. Vänd ner resterande bär. Ge krämen ett hastigt uppkok under fortsatt vispning. Den ska bara koka upp och bli tjock, får den koka längre blir den seg.
  5. Ta av kastrullen från värmen och låt krämen svalna.
Serveringsförslag: Servera krämen ljummen eller kall med mjölk och en liten skätt med vispgrädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar