torsdag 17 mars 2011

Grillade Kotletter med sommarsallad.


Börja med att lägg kotletterna i marinad helst tidigt på dagen som dom får ligga och dra åt sig smaken.
*Tips på marinad:
Några matskedar efter smak och behov av olivolja, några stänk soja, balsamico (jag använder den krämiga variantien) Droppa ner lite honung, hacka en röd chilifrukt, ta en tsk med sambal oelek och klipp ner färsk timjan, salta och peppra och låt dra i en plastpåse i kylen till användning.

Sommarsallad med cous cous
En påse med färdigblandad sallad.
1 burk med fetaost
1/2 vatten melon
2 avocado
Gurka och tomater efter smak
1 conferance päron
 
Blanda ner alla grönsaker och koka upp ca 3 portioner av fullkorns couscous. Blanda upp couscousen med lite olivolja och låt svalna innan den strös på ovanför salladen.
Klipp lite av den färska timjanen som är kvar från marinaden över salladen. Ringla citronolivolja och krämig balsamico över och strö lite havssalt på. 

Sweet chili sås. (gott både till salladen och den grillade köttet)
1 burk med creme fraich 
2 matskedar med sweet chilisås
1 vitlöksklyfta
salt, peppar

Grilla koteltterna över fin glöd i ca 4-5 minuter på vardera sida.

Smaklig måltid!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar